luni, 1 iulie 2013

Om

Am inceput sa inteleg omenirea, sau cel putin asta cred. Oameni isi poarta masca zilnic, fara sa-si dea seama ca niciunul dintre specimenele inrudite nu-si arata fata in timpul zilei. Toti isi arata zambetul ce invaluie dezolanta unei vieti triste, toti isi impun lucruri dupa care tanjesc, dar se complica mai mereu cu persoane ce-i fac sa zambeasca sincer. 
Incerc sa privesc prin ambalajul ce le acopera sentimentele si deseori vad cum singuratatea si neavutul ii fac pe oameni sa intre intr-o carapace scortoasa si intunecata. 
Omul, ca specie se caracterizeaza a fi inteligenta, se caracterizeaza a fi cea mai inteligenta rasa de pe aceasta planeta la ora actuala; date fiind aceste informatii, de ce ne complicam mintile ?
Singuratatea omoara fiintele, la propriu si la figurat. Omoara specii datorita necompatibilitatii si de asemenea omoara sufletul din om, omoara ultimul strop firav de fericire, omoara.. caci asta fac sentimentele in exces.
Neavutul, aduce ura, aduce orice sentiment inafara de cele care rezulta din placere. Neavutul te face hain, inchis si invidios. 
Asadar, treziti-va, spalati-va pamantul negru ce va compune masca, aratati-va zambetul adevarat. Nu mai incercati sa va mintiti pe voi insiva, e fara rost. Sinceritatea nu costa, dar minciuna da.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu